Nederlands | English

Menu sluiten
Nederlands | English
home

home

werk

werk

branding

branding

consulting

consulting

blog

blog

contact

contact

MVO-scan op maat van de Vlaamse tuincentra

Het duurzame tuincentrum

2017

The Challenge

Zowel de media als de consument hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheid in de land- en tuinbouw. In oktober 2017 greep de Belgische Tuincentra Vereniging (hierna ‘BTV’) het delicate klimaat aan om haar leden gericht te informeren en adviseren. Met de steun van de Vlaamse overheid ontwikkelden we de ‘onlinegroenscan’, met MVO-advies op maat van de Vlaamse tuincentra.

Elk tuincentrum zou zichzelf op eigen initiatief moeten kunnen evalueren, dat was ons uitgangspunt. We wilden de leden van het BTV inzicht geven in wat maatschappelijk verantwoord ondernemen voor hen kan betekenen en hoe ze duurzaamheid kunnen integreren of verbeteren in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Samen met de sector en stakeholders maakten we daarom werk van een duurzaamheidsscan.

In de eerste fase analyseerden we maatschappelijke trends, kansen en actuele topics. Daarna gingen we in gesprek met elf tuinbouw- en duurzaamheidsexperts over relevante stellingen. Uiteindelijk stelden we een MVO-scan op uit vijftien thema’s die de tuinbouwcentra kunnen aanwenden om te verduurzamen. We formuleerden de vragen voor de scan en clusterden alle tips en praktijkvoorbeelden uit België en Nederland op www.hetduurzametuincentrum.be.

De Vlaamse tuincentra kregen met de onlinegroenscan een gebruiksklaar instrument om hun bedrijfsbeleid stap voor stap te verduurzamen: aan de hand van de scan kunnen ze zelf kansen identificeren en actie ondernemen. Dankzij het MVO-advies kunnen de tuincentra hun initiatieven en doelstellingen duidelijker formuleren om de algemene perceptie over de sector bij te sturen.

Help ook jouw organisatie of sector vooruit met advies op maat. Contacteer MVO-consulent Jo via jo@brandsenses.be of bel 09 336 78 93 voor een vrijblijvend gesprek.

Contacteer ons Contacteer ons Contacteer ons

Groot nieuws

Brand Senses verhuist! Vanaf maandag 1 oktober denken, dromen, creëren we vanuit onze nieuwe loft op Wiedauwkaai 87 in Gent. Loop gerust eens binnen of stuur een kaartje, mail, tweet, InMail, Facebookbericht … Bellen mag ook – aan ons nummer verandert er helemaal niets.