Nederlands | English

Menu sluiten
Nederlands | English
home

home

werk

werk

branding

branding

consulting

consulting

blog

blog

contact

contact

Kick-off Klimaatplan

Provincie West-Vlaanderen

2017

The Challenge

De provincie heeft de ambitie om tegen 2030 volledig CO2-neutraal te functioneren. Hoe kunnen wij hen daarbij helpen? Door het personeel klaar en duidelijk te informeren over het intern klimaatplan.

Toegegeven, we hebben ons al over minder complexe opdrachten gebogen. Maar aangezien we vollenbak achter deze doelstelling staan zijn we er hard ingevlogen en ontstond een klimaatprogramma met ballen!

Green Idea

Klimaatverandering, CO2-neutraliteit, CO2-uitstoot, CO2-reductie, … Wat betekent het nu écht? Vooraleer die begrippen hapklaar zijn, moeten ze eerst tastbaar gemaakt worden. Daarom hebben we de hele campagne opgehangen rond CO2-ballen die de uitstoot visualiseren. Iets heel abstract, wordt plots tastbaar en concreet.

CO2-neutraliteit betekent dat er, buiten de natuurlijke koolstofkringloop, geen extra CO2-gassen worden uitgestoten. Geen CO2-uitstoot wil dus zeggen dat de organisatie niet bijdraagt aan de klimaatverandering en geen impact heeft op het klimaat. Geen impact is dus nul uitstoot… Nul, daar gaat de provincie West-Vlaanderen voor! Als één blok, allemaal samen: “Wij gaan voor nul!”. Die dikke nul, staat uiteraard symbool voor de reuze gasballen.

Groovy Love

De kick-off van het klimaatplan ging voor aan een serieuze aanloopcampagne. Affiches, e-vites, ronde flippo-achtige uitnodigingen die de CO2-uitstoot voorstelen van het evenement, …

Op de kick-off werd het klimaatprogramma, met ballen, voorgesteld. Daarna volgde een wiedre tegen ziedre quiz. Een CO2-battle gepresenteerd door niemand minder dan de rasechte West-Vlaming Gunter Lamoot! De deputés en griffier speelden tegen de andere personeelsleden. Wanneer één van de teams fout antwoordden, vielen er reuze CO2-ballen op ‘de losers’. Op die manier werd de hele zaal gevuld met CO2-ballen…

Onderweg naar de duurzame lunch kreeg iedereen nog een CO2-kwartetspel. Een kaartspel met onder andere de CO2-uitstoot op van de poolwagen van de provincie, de bladblazer van de groendienst en zelfs de koffiemachine! Tijd om te spelen en om ter minste CO2-uitstoters te verzamelen!

Great results

De raadzaal van het provinciehuis Boeverbos zat tjokvol! We puzzelden al de ronde flippo-uitnodigingen in elkaar tot een grote bolvormige structuur die iedere passant in het Boeverbos informeert of herinnert aan het doel dat gesteld is.

 

Contacteer ons Contacteer ons Contacteer ons