Nederlands | English

Menu sluiten
Nederlands | English
home

home

werk

werk

branding

branding

consulting

consulting

blog

blog

contact

contact

Denk Renewi

Renewi

2018

The Challenge

Uit de samensmelting van Van Gansewinkel en Shanks ontstond in 2017 Renewi. Een naam die je om de haverklap op de vuilniswagens in het straatbeeld opmerkt.

Maar Renewi staat voor veel meer dan afvalophaling en -verwerking. Renewi wil dé autoriteit worden in circulair ondernemen én denken. Deze filosofie aanhangen is één ding, dit op een krachtige manier verkopen naar KMO’s en grote bedrijven, een ander. Hoe sporen we ondernemers aan om deel uit te maken van deze shift? Hoe overtuigen we hen van deze nieuwe denkwijze?

Green Idea

#denkrenewi: zo hebben we onze campagne gedoopt. Om Renewi te associëren met de hedendaagse ondernemer, tonen we die ook: een ondernemer die bewust in het leven staat, toegewijd zijn geest en lichaam voedt. Een ondernemer die bewuste keuzes maakt, met een langetermijnvisie om steeds beter te presteren. Deze ondernemer kiest voor circulariteit, deze ondernemer kiest voor Renewi! Anja Maes van de F&G Group en Didier Engels van Engels Ramen en Deuren zijn twee zo’n ondernemers, en werden dan ook dé boegbeelden van onze #denkrenewi-campagne.

Groovy Love

We gingen – vrij letterlijk- met Geronimo Productions in zee om Renewi in de picture te plaatsen als een merk dat circulair ondernemen en denken uitstraalt, en waar de nieuwe en moderne ondernemer zich mee associeert. In samenwerking met Roundhouse werd ook een radiospot opgenomen met de stem van Vic De Wachter.

Deze 2 zaken vormen de basis voor een intensieve mediacampagne die in juni 2018 gelanceerd werd. Mediakanalen zoals Radio 1, Spotify, Studio Brussel, Youtube, De Tijd, … vormden hiervoor de basis.

Great results

Meer dan 260.000 mensen zagen reeds de video’s in België en de reacties zijn uitermate positief. En het is nog niet gedaan, in het najaar rollen we deze campagne ook uit in Wallonië. En misschien doen we later nog eens hetzelfde, voor Renewi Nederland?

Contacteer ons Contacteer ons Contacteer ons

Groot nieuws

Brand Senses verhuist! Vanaf maandag 1 oktober denken, dromen, creëren we vanuit onze nieuwe loft op Wiedauwkaai 87 in Gent. Loop gerust eens binnen of stuur een kaartje, mail, tweet, InMail, Facebookbericht … Bellen mag ook – aan ons nummer verandert er helemaal niets.